tiistai 29. huhtikuuta 2008

Krapulassa töihin

Niin.

Tämänhän on jo moni nähnyt. Tarina videon taustalla on aika perinteinen. Pikku humalat, jatkot, ilta päättyy hotelliin, aamulla sangen huono olo, töihin pitäisi mennä.

Se mikä tästä kerrasta teki poikkeuksen, on se että meikäpoika innostui dokumentoimaan heikon oloni kännykkäkameralla. Video sisältää selkeän käsikirjoituksen, vaikka otos onkin totaalisen spontaani. Niin spontaani, että en edes muistanut videointiani. Kun pätkän puhelimen syövereistä löysin joitakin viikkoja myöhemmin, oli se mielestäni riemukas. Halusin jakaa videon lähimpien ystävieni kanssa. Sen sijaan että olisin lähettänyt pätkän sähköpostissa, päätin perustaa käyttäjätunnuksen YouTubeen ja tunkea tuskani tulkinnan ns. tuubiin.

En olisi ikinä arvannut että porukka löytää videon ääreen. Alle kolmessa viikossa videota oli katsottu 300 000 kertaa, se oli saanut 700 kommenttia, merkattu suosikkivideoksi yli 1500 kertaa, arvioitu 4,5 tähden arvoiseksi. Video oli myös kaikista Komedia-leimalla arvioiduista videoista yhden viikon kahdeksanneksi katsotuin koko YouTubessa! Sisäpiirivitsi siis.

Silloisen firmani johto myös kiinnostui videosta ja epäsuorasti minut käskettiin poistamaan video netistä. Nyt on duunipaikka vaihtunut, joten otan tämän riskin uudestaan. Haluan sanoa etten ole ylpeä olostani, en suosittele krapulassa töihin menemistä, enkä edes alkoholin käyttöä. Video on kuitenkin mielestäni hauska kuvaus ja sisältää aitoa kärsimystä. Minun on helppo katsoa videota ns. ulkopuolisen silmin, sillä onhan minua sangen vaikea kuvasta tunnistaa. Saa nähdä kauanko viitsin tätä videota täällä ja Tubessa pitää, uskon kuitenkin että tällä kertaa video ei aivan yhtä hurjaa suosiota saavuta, joten mahdollisesti hyvinkin pitkään.

Ei kommentteja: